Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

De oceaan op!

ontmoeting met een "dozenboot"

ontmoeting met een “dozenboot”

 

middagduik in de oceaan

middagduik in de oceaan

schipper of navigator?

schipper of navigator?
Maurits geniet!

Maurits geniet!

siëstatijd...

siëstatijd…

15 september: Na 3 weken thuis en allerlei leuke feestjes zijn we weer in Oeiras bij Lissabon. Na 2 dagen klusjes doen in het mooie weer en genieten van de haven, arriveren Pieter en Maurits op 18 september.

Op 19 september gaan we, na een laatste check van de tuigage. We vertrekken om 13:00 uur. Eerst weinig wind maar volgens de voorspelling neemt deze toe naar NO 4-5, later 6. Geheel volgens de voorspelling. We varen de eerste dag en nacht nog ruime wind, daarna wordt het pal voor de wind met een uitgeboomde genua 3. Later neemt de wind af en de tweede nacht varen we zonder reven tot in de ochtend de wind gewoon op is. De motor erbij en veel lezen en slapen dus. Voordeel: we kunnen midden op de oceaan dineren in de kuip want de zee is spiegelglad.

dineren in de kuip op zee

dineren in de kuip op zee

3 Reacties

 1. A. van der Laan

  Ha Frans! Leuk weer een berichtje te lezen. Ik was twee welen geleden in Cowes en sprak daar Sam van Holthe, een goede bekende van mij. Hij vaart dit jaar ook mee in de ARC met zijn klassieke Swan 55 Valhalla. Hij is Nederlander maar woont al tijden in Engeland. Hij is net dit jaar Squadron lid geworden. Hij weet dat jij meezeilt en vindt het leuk om jullie te ontmoeten.

  Goede reis!

  Dries

  23 september 2013 om 21:55

 2. Jolanta

  stond er weer een lekker vers gevangen visje op het menu??

  23 september 2013 om 17:42

 3. Mariette

  Dat ziet er goed uit!!! Eet smakelijk en goede reis. Geniet ervan

  23 september 2013 om 16:05

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: