Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Naar de mooiste Ria van Galicië?

 

ankerbaai voor Portonovo

ankerbaai voor Portonovo

 

 

Ria de Camarinas

Sada

2013-08-01 14.15.051 augustus: we gaan per trein (en de vouwfiets naar Santiago de Compostella en bezoeken de kathedraal. In de avond komen Martijn en Lennard aan vanuit Nederland en eten we uitgebreid tapas in het oude centrum van A Coruna. De dag erna zeilen we een stuk, maar de wind is hard en pal tegen zoals verwacht. We varen dus naar Sada, net ten O van La Coruna.

3 augustus: Vandaag zijn we van Sada naar Camarinas gevaren, eerst zoals gebruikelijk op de motor (de wind op 30 graden van voren). Gelukkig zeilen we de laatste 10 mijl nog (een stukje kruisen en daarna afvallen). Lekker gebarbecued in een leuke kleine haven.

Van Camarinas varen we naar de Ria’s en eilanden voor Vigo. De eerste avond ankeren we in een heerlijk rustig baaitje bij het strand en het dorpje Portonovo. Daarna varen we een klein stukje naar Baiona, een mooie oude stad met een fraaie jachtclub. Wel even een stuk meer toeristen dan we gewend zijn. We eten heerlijke tapa’s ‘savonds in de stad.

zeilend voor A Coruna

2 Reacties

 1. Dancker

  Ziet er allemaal heerlijk uit daar, mooi dat alles goed gaat!
  Ik lag in Cuxhaven naast een X48 ARC deelnemer (Luv), heb gezegd dat ie maar eens zuidwaarts moest gaan wil hij de start halen..

  gr. D.

  PS. psst Lennard, maak jij de boot vast een beetje wedstrijd klaar 😉

  6 augustus 2013 om 11:47

 2. Ziet er goed uit Frans!
  Mooie foto met the boys! Wat gezellig dat ze er zijn… groetjes Diana

  5 augustus 2013 om 16:46

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s