Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Het businessmodel van de Atlantic Rally for Cruisers: iedereen zijn eigen verdienmodel!

kaart van de Atlantic Rally for Cruisers

kaart van de Atlantic Rally for Cruisers

We hebben ons ingeschreven voor de ARC, the Atlantic Rally for Cruisers. Deze zeilrally (en wedstrijd voor wie wil) start in Las Palmas (Canarische Eilanden) en de finish is in Rodney Bay (Santa Lucia, Caribean). De tocht is ca 3000 mijl lang en trekt 240 deelnemers. Zie http://www.worldcruising.com/ARC .

Duidelijk is direct dat deze organisatie helemaal geen club is, maar een echte business, die je optimaal helpt te genieten van een -voor ons in ieder geval- spannende ervaring van een oceaanoversteek en daarmee geld verdient.

De World Cruising Club gedraagt zich echter naar de deelnemers als een echte club, die veel voor je regelt en bijzonder attent en adequaat werkt. En bovendien het contact tussen de deelnemers stimuleert zelfs voor je op de Canarische eilanden aankomt. Je krijgt bijvoorbeeld een grote vlag, die je, als clubstandaard, in je BB want kunt hijsen in dehavens die je onderweg aandoet. Zo zie je direct of er andere deelnemers in de haven liggen en heb je snel contact. Dat overkwam ons al eens in Camaret (bij Brest) en nu natuurlijk in la Coruna, wat echt een tussenstop is voor bijna iedereen die zuidwaarts vaart. We liggen nu aan de steiger met een Noor en tegenover ons ligt een Zweed die beide ook meedoen. Overigens: Onze echte clubstandaard hijsen we er natuurlijk wel boven!

Al snel ga je denken hoe deze WCC-organisatie haar geld dan verdient. De deelname kost je namelijk best een aardig bedrag, maar is ook goedkoop in vergelijking met een grote zeilwedstrijd, zeker als je ziet wat ze ervoor doen. In de komende tijd zal ik daarover meer vertellen. In ieder geval is duidelijk dat hier een mooi fijngeslepen verdienmodel is ontwikkeld voor de WCC organisatie maar ook voor veel andere stakeholders: iedereen lijkt te winnen. Kan dat? Let maar eens op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s