Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Bezienswaardig Gijon: Mooie romeinse baden,stranden en heerlijke sfeer

het stadstrand van Gijon

het stadstrand van Gijon

Thon fraiche a la Gascogne

Thon fraiche a la Gascogne

Google Afbeeldingen resultaat voor http://www.gijon.eu/imagenes/departamentos/FMC/museos/Museos%2520Arqueologicos/Termas.jpg.

De Romeinde baden hier uit de 1e eeuw na Christus zijn fantastisch opgegraven en authentiek gerestaureerd, onder een plein dat eerst opengelegd moest worden en daarna er weer overheen gelegd is ter bescherming van de oude stenen.

Indrukwekkend wat de Romeinen allemaal konden met waterleidingen, hete luchtvoorziening en de verschillende temperaturen in het frigidarium, tepidarium en caldarium. Op het Gymnasium alleen nooit geleerd dat er ook bij de Romeinen een sauna was: het Sudarium….

Verder vandaag lekker rondgelopen, wat gekletst met andere zeilers op de steiger en gelezen. Rustdag want mooi weer en geen wind.

Van onze buurman kregen we (omdat hij vond dat hij ons had gestoord met zijn HD-spuit) een grote moot tonijn die hij gisteren had gevangen tussen La Rochelle en hier. Wat is dat lekker, zeg! Recept volgt. Het wordt tijd dat we onze viskoffer ook uitproberen, dat is nu wel duidelijk. Van de gulle gever nog een paar goede vistips gekregen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s