Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Via de Golf der Dolfijnen naar Spanje

21 juli: We vertrekken om 07:30 uur uit Royan met bestemming Gijon,  245 mijl verderop, ongeveer in het midden van de Spaanse noordkust. Na een paar uren ZO wind van 10-11 knopen (lekker halve wind) valt de wind weg en komt daarna met dezelfde kracht terug uit NW! Ook dit houdt na een tijdje op en wordt in de avond te weinig om te zeilen. Motor bij dus. Wel 3 maal grote scholen dolfijnen gezien.

oude stad van Gijon

oude stad van Gijon

uitzicht op Gijon

uitzicht op Gijon

haven van Gijon, zoek de Aurora...

haven van Gijon, zoek de Aurora…

In de nacht valt de wind bijna helemaal weg en tuffen we onder een soms heldere hemel (volle maan) , soms helemaal bewolkte donkere lucht, verder. Om 12 uur de volgende dag draait de wind naar ZW (pal tegen) en besluiten we dan maar even op de motor door te zetten. Er is nog nauwelijks deining en we komen toch steeds meer onder de wal. Om 18:00 uur leggen we aan in Gijon en worden opgevangen door een heel behulpzame hulp-havenmeester. Van de omgeving met veel bergen zien we niets door het slechte zicht.

Gijon is een grote stad met een mooi oud stadje als basis. Dat oude deel ligt op een schiereiland en de jachthaven is ernaast. We gaan dus meteen tapas eten met een goed glas Rueda erbij. Echt helemaal Spaans en heel anders dan de afgelopen weken in Frankrijk.

2 Reacties

 1. Goodwin

  Ahoi fam Pi,

  We zijn weer terug van rondje Ierland en Schotland, 1800 mijl in 5 weken!
  Schotland is echt de moeite waard, je kunt daar zonder problemen 3 maanden rondvaren.
  Zeker interessant om op terugweg het caledoniun kanaal te pakken. Alleen jammer dat het weer ook vrij schots is. een dag zonder regen is zeldzaam.
  Julie houden ons zeer goed op de hoogte van de vorderingen via de mooie website. Als niet Portugal kenner mis ik allen het overzicht kaartje zodat ik weet waar jullie uithangen. Zou een mooie klus zijn voor Martijn, maar die loopt waarschijnlijk nu af te zien tijdens de kmt in Delft. Tom moest zich vanmorgen om 8.15 melden bij Vindicat in Groningen.
  Als jullie in Nederland zijn, zijn jullie uiteraard van harte welkom in Rotterdam of op de Goodwin.

  Hartelijke groet,
  Brigitte en Pieter

  17 augustus 2013 om 22:19

  • Mooie tocht maakten jullie, zo te horen. Op Marine Traffic hebben we jullie ook vaak gevolgd.
   Mooi dat de boot het weer goed doet!

   Pieter: wij varen straks met jou en Maurits naar Madeira vanaf Lissabom, ca 480 mijl. Als het meezit met veel zon en wind tussen NW en NO, goed vooruitzicht.
   Groeten,
   Marleen en Frans

   18 augustus 2013 om 11:31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s