Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Naar Loctudy, Port des Pigeauds….

P1040149P1040151P1040154P10401564 juli: We varen uit Camaret weg in de wolken. Bij de nadering van Raz de Sein wordt het zicht minder dan 100m. Zeevlam. Dat blijft zo tot we 10 mijl voor Loctudy zijn, erg hinderlijk met de grote stroom die hier loopt en veel bootje zonder AIS. Leve de radar dus. En weer geen wind natuurlijk.

We melden ons bij het havenkantoor van Loctudy en de vrouwelijke havenmeester geeft ons direct het mobiele nummer van Laurent Pigeaud als ze onze achternaam ziet. Hij is hier een local hero met zijn 30 jaar historie als directeur van de Cercle Nautique (zeilschool). We gaan hem morgen ontmoeten op de boot. Hij klinkt direct enthousiast aan de telefoon. Hij is ongeveer de enige franse Pigeaud die we nog nooit ontmoet hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s