Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Het Franse leven is geweldig!

2013-07-05 16.07.28 2013-07-05 14.00.182013-07-05 19.09.17Vandaag begon met zon! En direct een levendig gesprek met Laurent, een echte levensgenieter. Hij neemt ons mee naar de VVV voor een leuke fietsroute en nodigt ons uit voor een borrel in de Cercle Nautique vanwege een expositie van de schilderclub van Fabienne, zijn vrouw.

Overdag heerlijk gefietst naar het naburige vissersplaatsje Lesconil waar we heerlijke langoustines hebben verorberd als lunch aan de haven. Met een pichet de vin blanc natuurlijk. Daarna nog wat andere visjes en foie gras en eendenham en een goede koffie.

Daarna het Manoir van de familie Astor bezocht wat net buiten Loctudy staat en nu in een stichting is opgenomen. Denis Pigeaud, broer van Laurent, en zijn schoonvader (?) zijn beiden administrateur van deze stichting geweest en de familie Pigeaud heeft sinds 1932 ook een heel mooi huis in een straatje daar vlakbij.

Na de borrel op de zeilclub zijn we daar ook bij Denis gastvrij onthaald en direct opgenomen in een familiereünie die gaande was. Daar ontmoetten we Olivier Pigeaud, de oudste broer en ook Francoise ,  Bob en hun kinderen, die in Boston en omstreken wonen. Francoise Pigeaud is een nicht van Olivier, Denis en Laurent.

Zo hebben we weer meer familie dan we dachten…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s