Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Ile Grande en de baie de Morlaix tot Roscoff


2013-06-29 18.58.45
Vandaag de eerste keer een stuk gevaren waar we nog niet eerder gezeild hebben. We kenden het allebei wel van de wal af. Marleen zag Ile Grande nu van de andere kant en Frans Primel-Tregastel en Plougasnou. Wel erg ver weg….

De haven van Roscoff, waar de veerboot naar Ile de Batz vertrekt, valt helemaal droog (zie filmpje) en het is dus een raadsel hoe we hier dan toch terecht kunnen. Maar : Sinds 2012 is hier een mooie nieuwe marina op diep water gemaakt naast de veerhaven. Veel mensen en activiteit. Veel oude zeilschepen liggen er  in de haven; ook  de twee Pen Duicks van Eric Tabarly, die we in 2010 ook in Marseille tegenkwamen.

Vandaag 50 mijl heerlijk gezeild, kruisen met 2 korte en 2 heel lange slagen. De zon deed goed zijn best maar het was nog wel koud op het water, dus zeilpakken aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s