Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Freemium is in de nautische wereld doorgedrongen

Of je nu een weerkaartje wil downloaden (meteocosult.fr; wetteronline.de), een trip-planning wil maken (predictwind.com), alle sites hebben het freemium business-model omarmd. Eerst een gratis basisdienst, die je goed op weg helpt. Maar al snel zie je dat je meer wilt en dan moet je betalen… Predictwind bijvoorbeeld laat je een mooie route plannen waarin je kunt opgeven wanneer je wilt vertrekken, welke boat-polars je wilt gebruiken, welke golfhoogte en windsterkte je maximaal wilt ervaren. En hij geeft je een route-advies gebaseerd op het GFS model of het model van het Canadian Met. Insitute. Maar dan kan het zijn dat het model je over het land stuurt…. Wil je dat vermijden, dan koop je de eerste upgrade. Dan kun je ook what-if scenario’s maken (als ik nu eens morgen vertrek of 4 uur later….?). Wil je ook de invloed van het getij (stroom) erbij, dan ben je alweer bij de volgend upgrade. Dat hebben we maar even niet gedaan. Hebben we zelf ook nog wat te rekenen.

Kijk maar eens op http://www.predictwind.com. Ze geven ook routeringsadvies voor de ARC route straks.

Maar dat krijgen we ook al van de organisatie.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s