Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

de Hano Bugt op een andere manier

1 september. De start van onze laatste maand. Dat gaat goed, want vandaag is het heerlijk zonnig en varen we zo’n 30 mijl met halve wind van 12 -15 knopen. Kan niet mooier als je lekker rustig onder de hoger wal kunt scheuren.

We varen vandaag naar het Zuiden, van Sölvesborg naar Simrisshamn; beide zijn kleine  zweedse stadjes met mooie oude huizen.

Gisteren voeren we ook al een lekker halvewinds rak (toen de wind Noord was) van Sandhamn naar Sölvesborg, 55 mijl. In Sölvesborg lagen we zo’n beetje in het stadsparkje aan de haven/rivier en waren we met een Zweed de enige bewoonde boot. Heerlijk uit eten geweest bij de Trattoria, een echte Italiaan met veel aanloop; duidelijk de beste tent van het stadje. Hun lijfspreuk: Een dag zonder wijn is als een dag zonder zon. Klopt wel met ons, de Grand Soleil en onze nog steeds toereikende wijnvoorraad! Ze vroegen wat wij nu als buitenlanders daar deden want kennelijk is het geen toeristenbestemming.

Vandaag in Simrishamn veel leven in de haven. Er is een viswedstrijd aan de gang tussen Denen en Zweden met snelle speed/vissersbootjes met enorme hengels erop. Om zes uur wordt er gewogen wie de meeste kilo’s heeft binnengehaald. We gaan wel even kijken want misschien is er wel wat verse vis over?

In de haven liggen ook weer meer schepen die onderweg zijn, waaronder ook een Nederlander.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s