Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Naar het Zuiden….

Maar wel van de zon in de drup…

Vandaag 30 augustus met blauwe lucht en mooi ZO windje om 10 uur vertrokken vanuit Kalmar. Maar we wisten het al: later op de dag zou de regen komen. We hielden het droog tot een uur voor we in Sandhamn (Blekinge) aankwamen. Eerst was dit alleen een vissershaven maar er is dit jaar flink gebouwd aan een leuke jachtensteiger met leuke rode huisjes en goede faciliteiten. De haven ligt in een klein baaitje met wat bos eromheen; het dorpje Torhamn is 800 meter verder aan de andere kant van het schiereilandje waar beide havens op liggen. Dit is het meest zuidwestelijke puntje van het Zweedse vasteland.

Morgen op de gratis fietsen van de haven naar de bakker.

Eén reactie

  1. Jan Willem Heukensfeldt Jansen

    Dankzij jullie input op de website van de Aurora volgen we jullie reis vrijwel dagelijks. Het voelt een beetje alsof we nog aan boord zijn. Nu zijn jullie dan eindelijk op de plek waar jullie op 27 juli jl. , toen wij van boord stapten, overwogen te eindigen. Mogelijk heeft de mist toen roet in het eten gegooid. Je vertelt trots op het meest zuidoostelijke (!) puntje van het vaste land van Zweden te zijn maar wij waren samen op Utklippan en dan het meest zuidelijke eiland, natuurlijk echt op het meest zuidoostelijke puntje! Jullie zien, de goed herinneringen daaraan blijven overeind. Inmiddels na nog drie fantastische weken in ons huis in Friesland, inclusief een mooie Sneekweek met wind en 48 Pampussen, weer aan het werk gegaan. We hebben de sloep in een dag in een mooie tocht via Noordwest Overijsel en Ijsselmeer teruggevaren naar mijn zusjes’ huis in Naarderbos. Kortom, ook wij hebben veel afwisseling gehad bij het varen. Geniet van de laatste maand. Ik begrijp dat jullie het Gotakanaal niet gaan doen. (p.s. op de nederlandse TV is een Zweedse politieserie die zich in Ystadt afspeelt, met idem herkenbaarheid, stelden wij gisteren vast).

    Groet,

    Jan Willem en Patricia

    30 augustus 2012 om 18:46

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s