Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Door de scheren langs de Zweedse westkust

17 juli: vandaag naar Donsö gevaren, 10 mijl ten Z van Göteborg. Vandaag en de dagen hiervoor veel westenwind, maar wel mooi zonnig, jammer genoeg max 17-19 graden. Vanwege de wind door de scheren gevaren en niet veel buitenom. 50% zeilend, 50% op de motor vanwege smalle doorgangen en luwtes achter eilanden.

Langs Hunnebostrand en Bovallstrand gevaren waar de Pigeaud familie in ca 1971 met vakantie was. Onherkenbaar vasteland door veel bebouwing, maar de rotskust was nog hetzelfde.

Door de Hamburgsund en het Sotenkanal gevaren waarin zelfs een draaibrug opnging voor ons (en tientallen andere jachten). Het leek wel Friesland!

In het plaatsje Gulholmen overnacht. Erg leuk en pittoresk vissersplaatsje met veel beschutting.

De dag erna achter het eiland Orust langs vanwege de harde wind. Langs de werven van Hallberg Rassy, Najad, Regina af Vindo gekomen en ook door de malö-strom gevaren. Voelen ons toch niet out of place met ons Italiaanse raspaard daartussen.

Een dag stilgelegen in Almosund (wie weet waar dat ligt?) om te klussen en betere wind af te wachten. het is nog steeds meer dan 25 knopen West.

Vandaag via Marstrand langs een vertrouwde route gevaren naar Donsö, weer een leuke vissersplaats op een rotseiland, op slechts 10 mijl van Goteborg. We hopen dat de wind zoals voorspeld morgen afneemt want we zijn nu weer bij de open zee aangekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s