Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

2-4 juli: Sailing into Norway!

de dageraad op de Noordzee

Om 08:15 op 2 juli vertrokken we uit Vlieland. Mooie zuidenwind van 17 knopen, die langzaam afnam. Alle soorten wind gehad, op de spi gevaren en ook een aantal uren geen wind (dus motor aan). Na 2 dagen en nachten kwamen we bij het ochtendgloren aan in Kristiansand. Het werd overigens niet echt donker door de bijna volle maan en de toenemende Noorderbreedte.  De laatste uren nog even snelheid geminderd met 2e rif om bij goed daglicht aan te komen (om half zes). Geen zeiljacht gezien onderweg, behalve bij het inzeilen van de baai: een Hollander die wegzeilde en ons “welkom in Noorwegen” toeriep.

315 mijl gevaren aan 1 stuk in 46 uur. Heerlijke tocht met zijn drieën.

Na opruimen nog een paar uur geslapen en toen passagieren met prachtig weer. Je belandt echt in een andere wereld zo. Kristiansand is leuker dan gedacht en ligt fantastisch in een beboste en rotsachtige baai.

Vandaag, 5 juli, is Lennard naar huis vertrokken.  Wij gaan morgen verder de kust langs (tussen de scheren door of buitenlangs, afhankelijk van de wind)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s