Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Terug naar Brindisi, onze thuishaven voor deze winter

In 2 etappes varen we van Bisceglie naar Brindisi. Op 11 oktober is het 36 mijl naar Polignano en op 12 oktober 43 mijl naar de werf in de binnenhaven van Brindisi.

Er is weinig te melden over deze 2 nogal saaie dagen. Het is nog steeds schitterend weer maar er is te weinig wind om echt te zeilen, dus moet de motor steeds een beetje bijstaan.

Bij de werf van Balsamo worden we weer hartelijk en professioneel ontvangen. We zijn al bekende klanten geworden nadat we hier 2 zomers (2022 en 2023) de boot hebben achtergelaten.

Uitzicht uit de kuip op het monument van Brindisi bij avondlicht

Nu zal de Aurora ook de winter hier blijven. In tegenstelling tot de afgelopen jaren in Sicilië gaat de boot deze winter uit het water. We bespreken met Antonio wat voor klussen er aan de boot gebeuren moeten.

We hebben nog een aantal dagen nodig om af te tuigen en alles schoon en netjes op te bergen voordat we naar Nederland vertrekken en de boot zal dan daarna uit het water gaan.

Vreemde vogel op de zaling….

Eén reactie

  1. bianca

    Fantastische omzwervingen hebben jullie weer gemaakt. Velen waren zeer herkenbaar met ook voor ons mooie herinneringen. Wat heerlijk dat Charlie het zo goed gedaan heeft op de boot. Goede reis terug.

    16 oktober 2023 om 11:32

Plaats een reactie