Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Seizoen 2021: een trage start

Op 17 juni laat in de middag kwamen we aan na een autorit van 3 dagen via Piacenza, Bocca di Magra, Livorno, de veerboot naar Palermo en de pasweg dwars over Sicilië. De boot lag er goed bij. De volgende dag direct flink aam het poetsen, klussen en de lierdrum naar de lasser gebracht die Silvio voor ons vond. Ook het stuurwiel kwam terug van de zeilmaker met een prachtige nieuwe bekleding van grijs suède, zoals het was!

De buiskap komt de maandag erop en dan hebben we inmiddels door dat de motor weliswaar een mooie nieuwe saildrive seal heeft en prima loopt, maar een slechte ratel in de achteruit laat horen. Dat moet opnieuw. Diagnose van de werf en mij: de demperplaat zit niet goed. Voor de zekerheid een nieuwe demperplaat en motorsteunen besteld en dat duurt weer een week….

We gaan lekker uit eten bij de haven op de eerste avond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s