Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Na een flinke radiostilte zijn we er weer…

De berichten van de afgelopen weken waren heel summier. Dat was omdat we na een paar dagen zeilen terug naar Nederland zijn gegaan vanwege familieomstandigheden.

Marleen ging al op 1 Juli terug naar Nederland en Frans voer met Rob en Bianca naar Malta. Daarna ging ook Frans een paar dagen naar Nederland en pasten Rob en Bianca nog 2 dagen op de Aurora in de haven van Valetta, ook geen straf. Op de foto het restaurant van de RMYC.

Op 8 Juli gingen we weer naar Malta, samen met Auke en Theo voeren we een week rond Malta, Gozo en Zuid Sicilie. Eerst weer in de RMYC gegeten natuurlijk.

We ankerden weer in de baai van Comino Hotel waar Frans een paar keer flink geprikt werd door de vele kwallen toen hij zwemmend het anker ging checken. Niet meer gezwommen daarna dus.

Daarna een heerlijke zeildag aan de wind naar Licata, 70 mijl. Net op tijd voor de supermarkt en het havenkantoor.

De volgende dag bezochten we op Theo’s initiatief een wijngoed, waar we een uitgebreide proeverij van Siciliaanse wijnen kregen voorgeschoteld en we natuurlijk hebben ingeslagen. Rose van Nero d’Avola en een heel oude rode Nero d’Avola waren bijzonder, maar ook een 100% Petit Verdot!

De dag erna is Frans nog in het politiebureau geweest, waar Theo hem met de man van de haven weer heeft bevrijd….. onze paspoorten moesten worden gecheckt en we wilden ze niet uit handen geven dus mee naar het bureau waar de agenten ze wel in 2 systemen hebben gecontroleerd. Alles OK natuurlijk….

Met Aukje en Theo hebben we ook een paar CS tests gedaan en Agrigento bezocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s