Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Via Licata weer naar Marina di Ragusa, onze “thuishaven” in de Med

31 augustus. Het is weer bladstil en warm, we zitten middenin een hogedrukgebiedje. In de middag komt er nog een beetje wind van achteren maar we zeilen maar 2 uur van de 8 die het kost om in Licata te komen. Daar liggen we aan dezelfde steiger als Jeroen en Anneke met hun Dutchess, zij kwamen net voor ons vanuit de andere kant binnenvaren. Zij hadden wel lekker gezeild want aan de wind heb je aan de 8-9 knoopjes wind wel genoeg.

We borrelen en eten gezellig bij hen aan boord onder begeleiding van muziek van een festival aan de wal.

De volgende ochtend doen we flink inkopen bij de grote Conad naast de haven. Daarna zeilen we om elf uur weg en zowaar kunnen we de hele dag zeilen tot de haveningang van Marina di Ragusa. Ruime wind met 10-13 knoopjes gaat lekker rustig. Silvio en Antonella varen ons tegemoet met de Maybe en we varen samen de haven in. Echt een mooie afsluiting van onze zeiltocht zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s