Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Marettimo, Italiaans openluchttheater op de steiger

We komen om 08:30 bij de NW punt van Marettimo aan, te vroeg om het haventje in te duiken. In plaats daarvan pikken we een mooring in het AMP natuurgebied achter de eerste rots. In een klein baaitje liggen ca. 10 mooring, die je overdag mag gebruiken maar als je er wilt overnachten betaal je iets. Met een grote rubberboot komen ze langs om te checken wat je wilt. Wij willen even zwemmen, een paar uur bijslapen en dan naar de haven. Prima, zegt de parkwachter, en vaart weer weg.

Tegen het middaguur varen we naar de haven, 2 mijl verder. Het is er nog schietleeg, maar vanaf 17:00 uur is het filevaren van allerlei rubberboten, speedboten en een enkel zeiljacht, die allemaal aan 1 steiger worden geholpen. Een paar boten leggen zelfs aan op de plek van de veerboot, die kennelijk niet meer komt vandaag.

Op bovenstaande foto is het nog aardig leeg. Daarna werd het voller en volgde een mooi schouwspel op zijn Italiaans op de steiger: iedereen onder de buitendouche van hun boot(je) of onder de slang op de steiger, daarna de badjas aan en als handdoek gebruiken, de vrouwen poetsen eerst de boot, terwijl de mannen staan te kletsen en te roken op de steiger. Overal muziek uit de boxen natuurlijk. Als alles klaar is, verkleden de dames zich alsof ze naar een bal gaan, eventuele kinderen moeten ook hun nette kleertjes aan en als het donker is gaat iedereen de wal op. Hebben wij weer even rust om lekker van ons eigen restaurant Aurora te genieten, als enige buitenlander in de haven.

De volgende dag blijkt het dorpje echt veel drukker dan een goede maand geleden, het is duidelijk echt hoogseizoen. Maar het blijft gemoedelijk. Lekkere dingen kopen biij de bakker en de slager en dan lekker de hele dag nietsdoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s