Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

1 augustus : De Fornelli passage en zeilen naar Alghero

We varen vandaag eerst op de motor door de Fornelli passage tussen Asinara en de kust van Sardinië. Omdat het er heel ondiep is varen we voorzichtig. Gelukkig is er nauwelijks wind en dus zijn er ook geen golven want op het ondiepste stukje was het maar 2,9m diep volgens onze dieptemeter. Op de kaart stond 4m minimaal. Zou er dan toch meer tij zijn dan we denken hier…?

Genuese toren in de Fornelli passage

Daarna tuffen we nog een uurtje door tot de beloofde zeewind uit NW komt opzetten. Net als gisteren wakkert deze weer aan tot 16 knopen of iets meer dus we zeilen ruime wind heerlijk langs de onherbergzame kust. We hebben stroom mee dus kunnen voordelig gijpen op een hoek van maar 40 graden omdat de stroom ons verzet. We komen precies goed uit vlakbij de grotten van Isola Piano en de grot van Neptunus.

Na het ronden van de kaap die loodrecht uit de zee oprijst, varen we 2 mijl de baai in en kunnen daar weer een mooring pakken, na een eerdere mislukte ankerpoging in het wier. Hier liggen we heerlijk rustig met maar een paar boten in een heel ruime baai.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s