Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Martijn en Ires varen mee

De volgende dag is er nog steeds geen plaats in Porto Vecchio, dus blijven we lekker in de Golfe de Giulia. We laten ons decadent naar het strand brengen door de boat boys die de moorings beheren. Daar kopen we wat lekker Franse zaken, zoals baguettes, croissants, lekkere kaasjes en paté. En we drinken een lekkere “apero” op een mooi en rustig terras aan het eind van het strand.

 

gezicht op Porto Vecchio en de haven en de oude zoutpannen vanuit de oude bovenstad

De dag erna varen we gewoon naar Porto Vecchio, hoewel er weer geen plaats gegarandeerd werd. Toen we aankwamen, konden we wel even ergens liggen om water te tanken maar voor maximaal een uurtje. Met veel onderhandelen op zijn Frans lukt het om toch nog een plekje te krijgen voor de nacht. Toch wel handig als Ires en Martijn de volgende dag op de steiger staan. We nemen de gratis elektrische navette naar de bovenstad, waar het wel erg druk en toeristisch is.

De volgende dag staan Ires en Martijn inderdaad op de steiger om 11:30, dus Ryanair heeft zich weer eens goed gedragen. We zeilen  diezelfde middag weer weg naar onze eigen Golfe de Giulia, waar we weer aan dezelfde boei komen te liggen. We zwemmen naar de rotsen aan de kust vlakbij, maar het blijkt toch lastiger dan gedacht om daar je staande te houden of erop te klimmen!

Heel gezellig! Tijd voor een apero op hetzelfde strand natuurlijk!

En daarna vrolijk verder in de kuip. We BBQ-en ook met de Cobb op het achterdek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s