Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Naar Olbia en Isola Tavolara

Nadat Jeroen nog even 2 km gezwommen heeft in de baai, varen we weg van Capo Comino richting Olbia. Mooi zeilweer met steeds meer wind uit ZO, dus een ruime koers. We varen naar Isola Tavolara, maar daar is het ankeren niet geschikt met deze wind. Dus zoeken we een baai op aan hoger wal bij Capo Cavallo voor een lunchdip. Daarna de haven in, want de wind zou 180 graden draaien en toenemen en dan lig je hier weer verkeerd midden in de nacht.

In de haven liggen we heel mooi aan het einde van de pier met uitzicht op Isola Tavolara; we drinken weer een CS op het terras, een 8,5 met goede hapjes, maar wel een dure….

De volgende dag varen we alweer met mooie wind naar Olbia, nu ankeren we onderweg wel onder Tavolara voor een lunchdipje. Het varen tussen de eilanden hier doet ons weer denken aan 2015, toen we hier ook rondvoeren met Lennard en Martijn. Net zo mooi!

Het laatste stuk naar Olbia zeilen we heerlijk. We leggen weer aan bij de zeilclub waar we 3 jaar geleden ook waren en gaan de stad in. Het blijkt een zondagavond met een straatfeest te zijn, dus het is gezellig druk overal. Ter afsluiting van de vakantieweek van Frédérique en Jeroen eten we pizza en een echt Italiaans ijsje en drinken we op de boot nog een glaasje limoncello.

Eén reactie

  1. jolanta klessens

    Jullie genieten zo te lezen. Leuk om weer op de hoogte te worden gehouden met jullie zeilverhalen. Hier in Nijmegen is de 4daagse begonnen een drukte van jewelste 😣. Veel lfs Jo&Bart
    Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

    17 juli 2018 om 11:48

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s