Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Kris kras door de baai van Cagliari

We zeilen op 7 juli naar de baai van Pula, waar we ankeren voor een lunchdip in het prachtig heldere water. Daarna 12 mijl op de motor naar Cagliari. Daar gaan we de stad in. We drinken een Campari Spritz meer heerlijke hapje, score 8-8,5. Daarna heerlijk eten op het straatterras waar Marleen vorig jaar al had willen eten, maar toen was het vol. Heerlijke vis gegeten en bij de koffie 2 likeurtjes van het huis, waaronder een glas Mirto uit de diepvries. Heerlijke laatste avond met Bianca en Rob.

De dag erna voeren we met ons 2-en weer terug naar Pula, waar we afgesproken hadden met Ushi, Dietmar en hun kinderen van Starship, die we van de ARC en de Carieb tijd kennen. Groot was onze verbazing toen we 10 minuten later ook Ikiro de baai zagen invaren, met Christel en Andy, die we ook in 2014 voor het laatst gezien hebben, ook Cariebgangers. Ze hadden ons toevallig op de AIS gespot. Pula is de beste baai om leuke mensen te ontmoeten. Vorig jaar ook al toen we hier samen waren met onze Italiaanse vrienden van de Maybe.

We dronken samen een Campari Spritz op het strand, score 7,5 door het ontbreken van hapjes, maar de sterkte en smaak was dik in orde.

zoals in de Carieb: wij op het strand met sundowners, de boten in de baai

De volgende dag bezochten we met elkaar de ruïnes van de oude stad Nora, op een landtong aan het einde van de baai. Interessante combinatie van een oude Phoenisische stad en de latere Romeinse stad. Beiden waren in hun tijd het handelscentrum voor Sardinië met Afrika, mede door de gunstige ligging van de baaien waar met elke wind beschutting te vinden is.

 

De crews van Starship, Ikiro an Aurora, voor een reünie op het strand nu met sundowners met Campari Spritz

Mozaïek vloer in Nora, met originele steen uit de buurt zodat deze niet kan verkleurenOp 10 juli gingen we weer anker op en voeren we alweer naar Cagliari, waar we de hele dag bezig waren met poetsen, de wasserette bezoeken en boodschappen doen. In de avond kwamen Frederique en Jeroen aan boord voor een weekje zeilplezier.

De nieuwe training basis voor Luna Rossa in de Americas Cup in aanbouw? In de haven van Cagliari zagen we dit gebouw met meer dan dertig grote containers met Luna Rossa er op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s