Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

25 juni varen we langs de kust naar Sciacca

We besluiten toch te vertrekken om 10:00 uur, ondanks de flinke regen en onweersbuien vannacht. Er hangen nog wel wolken maar in het westen, waar wij naar toe willen, wordt het lichter. De voorspelling is goed, wel met langzaam toenemende NW wind in de loop van de dag en dan wordt het tegenwind.

Voorlopig varen we weg met heel lichte zuidenwind. De hele dag blijft de wind tussen zuid en zuidwest en we krijgen wel nog 2 flinke regenbuien over ons heen, waarin ook onweer zit. Dat was niet voorspeld! Maar, we kunnen wel zeilen. In de staart van de buien waait het mooi 13-15 knopen en we gaan ruim 8 knopen door het water en ove de grond. Ondanks het onweer en ondanks dat we voor het eerst in 3 jaar weer onze zeilpakken aanhebben, genieten we.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s