Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

8 juli: half op de motor, half zeilend, om de ZW punt van Sicilië heen

We blijven maar 1 nacht in Sciacca wat we al kennen van 2 bezoeken in 2015. De volgende dag is het westenwind (tegen dus). We vertrekken daarom weer vroeg om in de ochtend zonder wind naar de Capo Granitola te motoren, waarna we op alleen de genua 1 lui halve wind naar Mazara del Vallo zeilen.

Dat is een levendige vissersplaats waar we ook in 2015 met Pieter en Brigitte een paar dagen lagen. Er is 1 steiger waar het voor een deel diep genoeg is voor ons. We gaan in de avond het stadje in dat nu bruist van de activiteiten (het is zaterdagavond!), o.a. bruiloften en live muziek aan de boulevard. Grappig om te zien dat de sfeer hier al wat Tunesisch begint te worden. Veel vissers zijn hier van Afrikaanse afkomst en er is een soort medina, waar de vissers wonen.

Toch is er ook veel Italiaanse sfeer, o.a. een mooi Jezuïetenklooster aan, natuurlijk, de Via Garibaldi.

jezuïetenklooster in Mazara del Vallo

We aten in de Rosticceria di Giacomo, 2 km het stadje in, een goede tip van Tripadvisor. Een halve take-away met simpele kaart maar wel heel lekker. Met een halve liter wijn voor 2 euro waren we samen 30 euro kwijt voor 3 gangen!

Daar, aan het einde van de enige jachtensteiger, is het diep genoeg voor de Aurora

Vandaag, 9 juli, rustdag. In de haven is er veel beweging van dagjesvaarders, wij puffen van de hitte in de kuip. Dan maar een berichtje schrijven….

Eén reactie

  1. Bas

    10 juli? Het is als ik jullie bericht lees nog de 9de juli! In de titel staat 8 juli!

    Liefs,

    Bas

    9 juli 2017 om 23:51

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s