Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

De laatste mijlen van 2016

Die zitten er al weer op! We zijn weer terug in Marina di Ragusa, na een tussenstop in Marzamemi, een gek badplaatsje op de uiterste zuidoostpunt van Sicilië. Het was een kort tochtje van 25 mijl, waarvan de laatste 5 mijl weer op de motor tegen een snel aantrekkende westenwind. Altijd aan het einde van de dag steekt de wind hier op. Er is in Marzamemi een oude tonijnfabriek die wordt omgetoverd in leuke terrasjes, bars en een mooi restaurant. Ook een kapelletje is er; dus al met al een geliefde trouwlocatie, zo hebben we kunnen zien.

Vrijdag de 9e september vertrekken we bij zonsopkomst (06:30) om de wind niet teveel tegen te krijgen voor de laatste 36 mijl. Om Capo Passero heen zonder wind, daarna zeilen we nog een stukje maar de wind draait al snel recht tegen. De laatste 3 uur waait het 18-23 knopen, gelukkig zijn de golven bescheiden (max 1 meter, want ze bouwen niet heel snel op). Om 12:40 varen we onze vertrouwde winterhaven weer binnen, waar het ontvangstcomité al klaar staat om ons op te vangen: 3 ormettagiori en de havenhond “Porto”.

dsc_0704

oude tonijnfabriek

oude tonijnfabriek

dageraad bij Marzamemi

dageraad bij Marzamemi

dsc_0710

stelnetten bij Capo Passero

stelnetten bij Capo Passero

P1060355

 

 

 

 

 

Eén reactie

  1. Johanneke

    Weer een super reis achter de rug!

    10 september 2016 om 23:46

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s