Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Cultureel passagieren: Villa Casale en Taormina

We rijden 2 dagen rond op Sicilië onder bezielende begeleiding van Jeroen die hier eerder was. Hoogtepunten zijn de uniek bewaarde Romeinse Villa Casale (dankzij een aardverschuiving eeuwenlang onder de grond verborgen is gebleven). Schitterend bewaarde mozaïeken en heel mooi heropgebouwde delen van de villa geven een beeld van de indrukwekkende architectuur maar ook een inkijkje in het leven ven de Romeinen. Jammer dat niet echt bekend is wie de dominus was van deze villa.

Daarna naar Taormina waar we natuurlijk het prachtig gelegen Griekse amfitheater (met uitzicht op de Etna) bekeken en vervolgens heerlijk gegeten hebben in het oude stadje. Net onder de drukke straat met alle bruiloften en toeristen in een echt leuk italiaans restaurant La Dracena. Dat is geen draak maar een boom die in de tuin staat…

de beroemde bikini's van Romeinse sportheldinnen

de beroemde bikini’s van Romeinse sportheldinnen in de Villa Casale

mozaIék in Villa Casale

mozaïek in Villa Casale

Taormina: het theater

Taormina: het theater met de Etna als decor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s