Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

12 t/m 14 juni: Passagieren in Genua

We besluiten hier even te blijven. Je ligt hier namelijk prachtig midden in de stad in de Porto Antico. 5 minuten lopen naar de Via Garibaldi en de Via Balbi met hun mooie paleizen, maar ook leuke kleine straatjes en het mooi opgeknapte havenfront met o.a. het scheepvaartmuseum.

We bezochten o.a. het Palazzo Royal en het Palaccio Spinola di Pelliceria.

IMG_0367

 

 

 

 

 

2015-06-12 12.51.00

 

2015-06-12 12.47.09Daar vonden we uit dat Aurora getrouwd is, een gebrek in onze kennis van de antieke mythologie! Zij verleidde en trouwde met Cephalus en daaraan is een hele kamer gewijd met een plafondfresco!

de bruiloft van Aurora en Cephalus

de bruiloft van Aurora en Cephalus

uitzicht vanaf het dak van Palazzo de Spinola

uitzicht vanaf het dak van Palazzo de Spinola

Ook bezochten we het scheepvaartmuseum, dat qua opzet heel anders is dan ons eigen scheepvaartmuseum in Amsterdam, maar wel erg mooi gedaan, deels in het oude Arsenaal van Genua. Mooi historisch overzicht van de ontwikkeling van de stad, de zeevaart en natuurlijk de hele geschiedenis van Columbus die hier geboren moet zijn. Ook veel aandacht voor navigatietechnieken en kaarten. De atlassen van Blaue en De Wit ontbreken hier niet!

straatje in Genua

Via Garibaldi in Genua

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s