Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Cadaques: de meest Caribische baai van de Med

We varen op 22 september van Rosas naar Cadaques, wel 8 mijl! In 2010 waren we hier ook met de Aurora maar toen hadden we te weinig tijd om dit prachtige plaatsje te bekijken. Daarom blijven we nu 2 dagen liggen.

Cadaques was tot een aantal jaren geleden alleen per boot te bereiken, nu ook over land met de auto. Het oude vissersdorp ligt in een mooie baai en is van alle kanten beschut, behalve vanuit zuidoost. Je kunt er een mooring krijgen zoals in de Carieb want er is geen haven. Je mag er niet ankeren en moorings zijn net zo duur als elders een keurige plek in de marina, maar de lokatie maakt het goed.

Aurora in de baai van Cadaques

Aurora in de baai van Cadaques

We worden per watertaxi gratis vervoerd van en naar onze boot door Esther, die ons mui simpatico vindt (en wij haar ook). Wel handig want onze bb-motor is kapot, zo blijkt plotseling. Die laten we dus maar even repareren door de lokale Honda dealer die ook per rubberboot de motor komt halen en brengen. Verstopte filter en carburator blijken het probleem, wat ik al dacht maar niet makkelijk zelf aan boord kon oplossen.

Aan de wal genieten we van de laatste Spaanse lekkernijen (hierna komen we in Frankrijk) van goede slager, bakker en groenteman. Ook lopen we naar de kerk bovenop de heuvel waartegen het dorp is gebouwd. Leuke kleine straatjes met oude kleine leistenen en oude huisjes vol bloemen (bougainvillea).

smalle straatjes met oude huizen

smalle straatjes met oude huizen

Op de tweede dag bezoeken we het huis van Salvador Dali n Port Lligat; een kwartier lopen over een landtong naar de volgende baai. Bijzonder huis met veel gekke details.

atelier van Dali waar hij op latere leeftijd zittend schilderde en het werk op en neer kon bewegen

atelier van Dali waar hij op latere leeftijd zittend schilderde en het werk op en neer kon bewegen

zwembad van Dali in zijn tuin

zwembad van Dali in zijn tuin

2 Reacties

  1. Frans

    Vandaag 24 september de Cabo Creus gerond. Tot 27 knopen max. Wind op de kop daar, dus motor bij en 2 reven om tussen het eiland en de kaap door te komen. Daarna 2 knopen stroom tegen, dus eerst maar 5 mijl de zee op en toen overstag. Later draaide de wind en zeilden we nog een stuk halve wind naar Port Vendres.

    24 september 2014 om 22:29

  2. Nadia

    Wij waren in Cadaques in 1999. In de haven ligt onze anker nog. Toen mochten wij ankeren tussen de lokale sloepen. In de nacht begon het te waaien, wij botsten tegen een andere boot en wilden verleggen. Het anker bleef klem te zitten. Geen andere oplossing dan de lijn door te knippen en in Rosas een nieuwe anker aan te schaffen. 2 keer voor anker in Port Lligat. Dit huis is zeer bijzonder. Wat een creativiteit. We gaan mid oktober het Dali museum in Figueres bezoeken. Voor jullie komt de beruchte cabo Creus. 2x op de motor overgestoken omdat er geen wind was! Bon voyage……

    24 september 2014 om 22:04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s