Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

De Costa Dourada: overdag warm, mooie kust en afkoeling in de avonden

vissersboot met "aanhang"in l'Ametill de Mar

vissersboot met “aanhang”in l’Ametill de Mar

Vanaf zondag 14 september varen we langs de Costa Dourada. Ten noorden van de monding van de Ebro begint deze. Je ziet direct verschillen met de Costa d’Azahar: groenere kust, rustige plaatsjes. Ook het weer verandert: ’s Nachts wordt het gewoon fris! Overdag nog heerlijk warm zodat we af en toe de boot even laten dobberen en in de zee springen.

De eerste stop was l’Ametill de Mar waar we in 2010 ook waren: kleine haven voor jachten, veel vissersboten en een grappige plaatsje op een heuvel/rots gebouwd. Mooie huizen aan kleine Cala’s (rotsbaaitjes met zandstrandjes) ernaast. Hard onweer en regen na aankomst dus we hebben er maar 1 keer een rondje gelopen.

dehaven van l'Ametill de Mar

de haven van l’Ametill de Mar

 

Wie stuurt hier: Marleen of Fred?

Marleen aan het roer, Fred heeft even rust

Vandaag naar Roda de Bara gevaren, weer geen wind dus tuffen. Mooie kustlijn maar ook een grote stad als Tarragona, waar we snel langs voeren (te druk en industrieel leek het ons). We zijn nu in Roda de Bara, een grote en gloednieuwe jachthaven die niet eens is afgebouwd (in 2008 in gebruik genomen, daarna was het geld op kennelijk..). De haven is meer dan half leeg. Het dorpje, tegen een rots gebouwd, is erg mooi en authentiek, met kleine rotsstrandjes erbij. Vlak naast het dorp mooie huizen tussen de bomen, ook weer met privestrandjes.

kasteel - hotel bij Roda de Bara

De Romeinse villa van Els Munts waar we langs voeren 

Oude dorp van Roda de Bara

binnenpleintje in het oude dorp van Roda de Bara

strandje buiten de haven, mooi huizen erboven

strandje buiten de haven, mooie huizen erboven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s