Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Caleta de Velas: het Gilleleje van de Costa del Sol

Na de “kermis” van Fuengirola, waar het ’s nachts trouwens wel rustig was, tuften we 30 mijl zonder wind naar Caleta de Velas. Een oud en rustig vissersdorp naast alle drukte van Malaga. Langs de Digue de Levante (de golfbrekerdijk) liggen vele vissersboten. Vlak voor de haven lagen al twee flinke fishfarms (goed aangegeven met boeien) en heel veel netten met kleine vlaggetjes. Goed opletten dus.

De haven is rustig, wel flink volle stranden naast de haven, maar alleen Spanjaarden. Goede bar met wifi, goede bakker en slager. Zo moet het zijn voor ons.

De tweede dag moesten we verkassen omdat de eigenaar van onze plek onverwachts terugkwam. Een hoop gedoe dus we gaven maar mee en verplaatsten de boot. Onze nieuwe plek aan een kopsteiger was wel mooi, maar het stonk er behoorlijk nar de meeuwenpoep. De nu dienstdoende havenmeester (macho type) bleek zonder enig begrip voor onze bezwaren.  Jammer dat zo’n ervaring dan weer roet in het eten gooit want verder was het er prima.

De komende dagen weinig wind, dus we hebben kaartjes geboekt om naar het Alhambra van Granada te gaan vanaf één van de volgende havens. Nog even kijken waar we het beste vervoer kunnen vinden daarvoor.

de vissershaven van Caleta de Velas bij zonsondergang

de vissershaven van Caleta de Velas bij zonsondergang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s