Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Naar Nevis en St Barths en St Martin

Starship van Ushi en Dietmar met hun 3 kinderen samen op weg naar Nevis

Starship van Ushi en Dietmar met hun 3 kinderen samen op weg naar Nevis

kruisende superjachten voor St Barths

kruisende superjachten voor St Barths

Nevis, de basis voor het toerisme in de Carieb

Nevis, de basis voor het toerisme in de Carieb

Charlestown, de hoofdstad van Nevis, vanaf het water

Charlestown, de hoofdstad van Nevis, vanaf het water

Golden Rock Estate op Nevis

Golden Rock Estate op Nevis

hiken op St Barths

hiken op St Barths

Hetairos in de haven van Gustavia St Barths

Hetairos in de haven van Gustavia St Barths

ankerbaai op St Barths (Anse de Colombier) waar de deining achter de boot stukslaat op de rotsen

ankerbaai op St Barths (Anse de Colombier) waar de deining achter de boot stukslaat op de rotsen

Rainbow, de mooiste J, een Nederlander natuurlijk

Rainbow, de mooiste J, een Nederlander natuurlijk

onze gids, Alfred

onze gids op Nevis, Alfred

Na een week leuke ankerplaatsen bij Nevis (Charlestown), en St. Barths (Anse de Colombier) liggen we nu in Marigot aan de Franse kant van Sint Maarten (Saint Martin dus).

We hadden op Nevis echt het gevoel weer terug te zijn in de nog wat onderontwikkelde Carieb van het Zuiden (Grenadines). We bleven dus 2 dagen. Een klein dorpje met alleen moorings en geen haven, kleine winkeltjes en weinig luxe. Tot je over het eiland rijdt en ziet wat een super chique hotels er staan, allemaal omgebouwde plantagehuizen van vroeger. Princess Diana bivakkeerde in 1 van deze hotels anderhalf jaar tijdens of na haar scheiding met Charles. Ik hoop voor haar dat ze wat korting kreeg want de prijzen begonnen bij 1200 US Dollar per nacht…..Leuke eilandtocht gemaakt dus.

Na Nevis een prachtige zeildag naar St Barths, het chique eiland (Monaco van de Carieb wordt het wel genoemd). De haven was vol vanwege de St Barths Bucket (invitation race voor ca 40 superjachten > 90 ft only). Daarom gingen we juist hierheen om dat eens te bekijken. We gingen om de hoek naar de baai Anse de Colombier waar goede moorings zijn. Helemaal verlaten, behalve 20 andere jachten. Alleen bereikbaar per boot of wandelpad. We liepen over het bergpad langs de atlantische kant van het eiland naar een dorpje vanwaar we de taxi namen naar Gustavia, het havenplaatsje aan de lijzijde waar het te doen was. Mooie klassieke schepen maar ook patserjachten (Perini Navi’s) gezien.

Na 2 dagen op St Barths zeilden we prachtig halve wind naar Sint Martin en voeren en passant tegen het wedstrijdveld in (aan lijzijde om beleefd te blijven). Mooie foto’s gemaakt o.a. van Rainbow, de mooiste J die er is!

Op Saint Martin is het druk maar gezellig. Goede winkels, lekkere bakker en prima yacht services hier. Wel weer erg Europees/Frans maar ook een vleugje USA erin. Niet meer zo Caribisch. Vanavond lekker uit eten, Johanneke trakteert op haar laatste avond hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s