Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

We zijn in Frankrijk!

le Marin: thuishaven van 200 huurcatamarans

le Marin: thuishaven van 200 huurcatamarans

 

hypermodern maar wat onpersoonlijk haven- en winkelcentrum in le Marin

hypermodern maar wat onpersoonlijk haven- en winkelcentrum in le Marin

9 februari: in 3,5 uur zeilen (25 mijl) ben je vanuit de echte Carieb in een Frans-mediterrane omgeving beland. Martinique dus. Het is even wennen: Frans spreken, luxe duidelijk zichtbaar overal, aanleggen met een mooring van voren en een drijfsteiger achter, geen boat boys en de prijzen (in euro’s) zijn weer hoger. Ook voordelen: inklaren gaat gewoon simpel met self-service op een PC, je kunt weer camping gaz krijgen, uitgebreide watersportwinkels etc.

Morgen gaan we pas zien wat de Carrefour supermarkt allemaal heeft (franse kazen en wijnen en pate’s bijv….) en natuurlijk verse baguettes en croissants.

We zijn nu in le Marin (voor wie het nog niet had geraden uit het bovenstaande) en blijven hier een paar dagen. Auto gehuurd voor donderdag en vrijdag.Dan komen Pieter en Brigitte en varen we met hen langs het eiland (en langs ankerbaaien en veel leuke plekjes natuurlijk)

2 Reacties

 1. Mariette

  Soyez le bienvenu!

  11 februari 2014 om 12:13

 2. jolanta klessens

  Klinkt alsof jullie aan de cote d’azur zitten. Leuk dat Pieter en Brigitte komen. Geniet maar lekker van de Franse cultuur. Ik ben weer in kikkerlandje, hier lijkthet lente bloesemboompjes in bloei, hoef geen sneeuw meer. Veel plezier, Lfs Jo

  Date: Tue, 11 Feb 2014 01:59:10 +0000 To: jolantaklessens@hotmail.com

  11 februari 2014 om 10:27

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s