Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Op volle snelheid richting St. Lucia

zo maak je 206 mijl op een dag

zo maak je 206 mijl op een dag

 

surfgolven

surfgolven

 

>12 knopen op de log!

>12 knopen op de log!

de kapitein is jarig

de kapitein is jarig

lekker surfen en genieten lekker surfen en genieten

de schipper is wel tevreden met de voortgangde schipper is wel tevreden met de voortgang

Marleen maakt hoege snelheden

Marleen maakt hoege snelheden

dag 15: 9 december. Buiendag. Flinke squalls met niet teveel wind erin maar wel regen. Dancker neemt een regendouche, we zetten de kotterfok erop en 2 reven in het grootzeil en we lopen nog als een speer. Weer een vis gevangen (een kleine Wahu, zo leren we later in St. Lucia als we een visser zien met een 3 maal zo groot exemplaar in zijn emmer; wel erg lekker!). De boys fileren hem deze keer.

dag 16: 10 december: verjaardag van Frans. Slingers in de kajuit, ik werd wakker gemaakt met gezang door Ernest (om me te wekken voor mijn nachtwacht….). Leuke cadeaus, ook van thuis dus weer goed verwend. Zonnig begin van de dag, brownietaart vers gebakken bij de koffie en feestlunch met avocado en zalm op stokbrood. Wel een dagje waarin we wat moesten uitpuffen allemaal.
dag 17: 11 december: Squalldag.  In de ochtend kregen we om  11 uur de eerste echte squall met 38 knopen wind, we rollen de genua in en lopen de squall door op dubbelgereefd grootzeil. Daarvoor al veel buien met regen erin. Erna volgen nog 3 squalls en de wind blijft een aantal uren hard.  We wisselen Genua 1 voor Genua 3.  In de nacht een laatste squall.
Dag 18: 12 december: 200 mijlsdag! Mooi weer, flinke golven. Na een gijp gaan we erg hard vooruit met 25 knopen wind. We halen 206 mijl op de log en 200 mijl over de grond! We gaan goed in de richting van St. Lucia waar we naar verwachting op 14 december aankomen.
Extra update: Ik, Martijn, plaats deze updates telkens op de website. Op de fleet viewer van de ARC is te zien dat de finish nu echt in zicht is: om 12 uur vanmiddag 14 december (Nederlandse tijd) was de finish nog maar 14 mijl weg.
Zie http://www.worldcruising.com/arc/eventfleetviewer.aspx

5 Reacties

 1. Jorick Weijers

  Ha jullie zijn er, ik was net twee uurtjes te laat voor jullie finish, fijn te horen dat jullie veilig zijn overgekomen 🙂 Heb de blog met veel plezier gevolgd. Goede kerstdagen daar! groet Jorick

  15 december 2013 om 00:31

 2. Ha jullie zijn er, ik was net twee uurtjes te laat voor jullie finish, fijn te horen dat jullie veilig zijn overgekomen 🙂 Heb de blog met veel plezier gevolgd. Goede kerstdagen daar!

  15 december 2013 om 00:30

 3. Kees Doets

  Fantastisch dat jullie veilig en snel zijn gearriveerd in die mooie Carieb. Wordt genieten de komende maanden. Ben wel benieuwd naar het verschil tussen zeebenen en oceaanbenen. Nadia en ik hebben heden onze vlucht geboekt naar Tortola, aankomst 25/4. Nadia vliegt terug 3/5 en ik vlieg vanuit Bermuda op 11/5. Nu eerst even kerst vieren!

  14 december 2013 om 20:01

 4. Bianca

  Fantastisch! fijn dat jullie een goede overtocht hebben gehad. Nu lekker nagenieten en walbenen krijgen. Rum punch en vers fruit in Rodney Bay!!!

  groeten Emma, Rob en Bianca

  14 december 2013 om 16:39

  • Wijnand van Gessel

   Frans,

   Gefeliciteerd met de mooie overtocht.
   Nu maar genieten van de caribean.
   Groet,

   Wijnand van Gessel

   15 december 2013 om 08:28

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: