Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Pastelleria gebruikt Sanifair verdienmodel!

Hoewel niet nautisch, toch een leuk voorbeeld van een “proudly stolen” verdienmodel. In Orotava, een mooi oud stadje aan de Noordkant van Tenerife, dronken we een heerlijke cafe con leche met een taartje erbij op het terras van de plaatselijke pastelleria (patisserie) Lopez Echeto. De eigenaar is vast en zeker langs de Duitse autobahn een paar keer naar de WC geweest en heeft daar het verdienmodel van Sanifair gezien: eerst 50ct betalen, dan mag je de WC gebruiken. Met het bonnetje dat je krijgt kun je voor 50ct iets in de shop kopen. Maar je koopt natuurlijk altijd iets dat meer kost en at je anders misschien niet gedaan had. Deze man had dus zijn WC helemaal achterin de zaak aangelegd zodat je langs alle lekkernijen liep en, na de ontdekking van de Sanifair-truc, al bijna wist wat je zou gaan kopen en consumeren. Goed gedaan!

Pastelleria met Sanifair model

Pastelleria met Sanifair model

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s