Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Isla Graciosa: Het Schiermonnikoog van de Canarische eilanden….

We voeren op 2 oktober weer met zijn tweetjes verder, nadat Pieter en daarna Frederique en Jeroen met het vliegtuig waren vertrokken. Toch best ver weg zijn we nu als je weet dat ze meer dan 4 uur vliegen naar huis….

We voeren met ruime wind naar Isla Graciosa, waar we een plekje hadden gereserveerd via het ondoorgrondelijke systeem van de autoriteiten, die sommige havens in beheer hebben, waaronder Caleta del Sebo op Isla Graciosa. Op dit eiland zijn alleen zand- en gestolde lava wegen, die je met een mountainbike of een taxi-4-wheeldrive kunt berijden. Het is er erg rustig, ook in de haven waar geen elektra en wifi is. We maakten een mooie fietstocht van meer dan 20 km (met veel flinke

Isla Graciosa zoals we het zagen vanaf Lanzarote

Isla Graciosa zoals we het zagen vanaf Lanzarote

klimmetjes in het zand) en zwommen halverwege bij Pedro Barba, een helemaal van de rest afgesloten vakantiedorpje met een strandje.

In het dorp bij de haven is wel het een en ander te doen: leuke terrassen, een paar winkeltjes en natuurlijk een havenmeester en een heuse bewaker die checkt of je wel gereserveerd hebt en geen vluchteling uit Afrika bent. De hele dag is hij druk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s