Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Van Madeira naar Lanzarote: 280 mijl zeilen over bakboord

2013-09-23 Aurora in Madeira 2013-09-23 haven Quinto de Lordo Madeira25 september: we vertrekken om 09:15 na afscheid van Maurits te hebben genomen; hij vliegt van Madeira naar huis. Wij hijsen de zeilen buiten de haven en varen in 40 uur naar Lanzarote. We komen om 01:15 aan en Frédérique is intussen jarig. We drinken er dus nog een biertje/wijntje op in de bar bij het havenkantoor.  280 mijl in 40 uur precies = 7 knopen gemiddeld met een wind tussen 10 en 16 knopen (van 50 graden tot 110 graden inkomend , alles over bakboord) ; stralend weer en fantastische sterrenhemel in de nacht!

2 Reacties

 1. Oscar van der Schoor

  Lieve Marleen en Frans,
  Wat ontzettend leuk om jullie verhalen te volgen. Even een kleine update over de Blue Runner. Oscar is maandag middag vanuit Oeiras vertrokken richting Madeira. Tijdens de reis hebben ze besloten, op basis van de te verwachtte sterke opkomende ZW wind, om direct door te varen richting Lanzarotte. Ze hopen er morgen aan te komen en wie weet treffen jullie hem nog. Dat zou gezellig zijn. Voor nu heel veel lieve groeten uit Nederland van Petra en Hugo

  28 september 2013 om 19:45

  • Dat is goed nieuws! wij liggen in Marina Rubicon aan de zuidkant van Lanzarote,steiger J. Ook een andere ARC deelnemer hier aan de steiger, dus join the crowd! Morgen gaan onze kinderen weer naar huis en rijden we een rondje over het eiland. Het is hier goed toeven, wel touristischer dan Oeiras en Madeira. We hopen Oscar snel te zien!

   Zeilersgroeten en liefs van Marleen en Frans

   28 september 2013 om 23:25

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s