Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Naar La Rochelle en Port Medoc

15 juli voeren we 12 mijl van Ile de Re naar La Rochelle waar we vanwege het tij niet in de binnenhaven meer terecht konden. We kwamen onderweg Benno en zijn familie tegen met de Belle Mare, we hebben hard gezwaaid en geroepen naar elkaar!

In La Rochelle lagen we in de grootste jachthaven van Europa (4000 ligplaatsen en je doet er meer dan 10 minuten over om eromheen te fietsen). De stad bekeken en lekker gelunched op een terrasje met een salade en een echte Tartare Boeuf die Frans zelf op smaak kon maken.

In de late middag kwam Sjoerd en zijn zeilvriend Thijs met de Sylfide naast ons liggen dus de club is weer goed aanwezig in dit gebied!

Vandaag de 16e naar de Gironde gevaren, jammer genoeg geen wind tot 15 mijl voor de haven. De monding van de Gironde is een milde versie van de Elbe: Lekkerder weer, iets minder harde stroom maar toch goed het tij uitrekenen en veel minder scheepvaart natuurlijk. Je vaart wel een uur of 3 vanaf de uiterton naar de echte riviermonding.

We liggen nu in Port Medoc, beter kan het eigenlijk niet. De mooiste boot en de mooiste wijn op 1 plek!

Morgen gaan we maar weer eens een rondje fietsen en misschien varen we later nog naar Pauillac, waar ook een jachthaven is.

La Rochelle: de 2 torens waarmee de haven et een ketting kon worden afgesloten

La Rochelle: de 2 torens waarmee de haven et een ketting kon worden afgesloten

La Rochelle: l'Horloge

La Rochelle: l’Horloge

 

Eén reactie

  1. Frans

    Frans, indrukwekkend mooi om de fioto’s te zien. Liggen jullie op schema? Belangrijker nog, goed en gezond?
    Ik ga aanstaande week helpen als wallocatiemanager (heb nog geen specificatie van deze functie ontvangen, maar heb enig idee!) in de organisatie van de Dutch Classic Yaght Regatta in Hellevoetsluis. Het wordt prachtig weer komende week, dus een prima besteding van de vrije tijd. Be safe! Frans (naamgenoot voor wie dat nog niet weet)

    20 juli 2013 om 20:05

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s