Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Ontsnapt uit Cuxhaven….

21 september: Vertrek uit Cuxhaven met voorspelling ZW 6-7. Pieter is als versterking aan boord gekomen en we varen naar Helgoland. 36 mijl in precies 4 uur (29 mijl op de log, de rest is stroomeffect). Met de G4 en 2 reven was het wel scheuren, de wind was inderdaad ZW6 met vlagen van 27 knopen.

We leggen aan aan een steiger aan lager wal. Dat voelt erg amateuristisch ondanks de 6 stootwillen die we gebruiken. De boot ligt scheef door de harde zijwind. Toch is dit goed want vannacht draait de wind naar noord en dan liggen we aan hoger wal. Dan is wegvaren gemakkelijk, zeker als je dat midden in de nacht moet doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s