Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Vents: de Letse manier om de participatie van toeristen te bevorderen

Als toerist kun je in Ventspils (wat “monding van de rivier Venta” betekent) geld verdienen! Je kunt op de site van het toeristenbureau (www.visitventspils.com) “vents” verdienen, een soort airmiles waarvoor je een online account krijgt. Dat doe je door bijvoorbeeld een vragenlijst online in te vullen met als titel “how ventspillish are you?” . Ook kun je “vents” verdienen door je eigen toeristische route of video online te zetten. De verzamelde punten geven je recht op korting of gratis toegang bij attracties of musea of in horecagelegenheden, dus stimuleren je tot meer toeristiche beleving en uitgaven.

Grappig trouwens om te zien hoe goed deze Baltische staten online ontwikkeld zijn. Overal is gratis internet in de havens, zelfs in Dirhami waar maar 1 vervallen steiger is en geen dorpje. In Ventspils zelf is breedband voor inwoners in de hele stad beschikbaar en in de bus was wifi voor abonnementhouders! Daarin lopen deze landen voorp t.o.v. zelfs Zweden, denk ik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s