Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Saltsjobaden: De Vereeniging en Muiden op één plek gecombineerd

Gisteren naar Saltsjobaden gevaren door de scheren voor Stockholm. Zonder plotter raak je snel de weg kwijt in dit doolhof, zelfs met de gedetailleerde kaarten die we van Frans en Marieke leenden, erg handig.

De thuishaven van de KSSS ligt heel mooi  in een baai naast het Grand Hotel. We liggen aan de steiger voor dat hotel aan de steiger voor de Swans (met opbergkisten van Nautor op de steiger) en zijn meteen de kleinste boot hier. Over het bruggetje kom je in een soort Loosdrecht sfeertje bij de dinghy afdeling van de KSSS, waar het WK Zoom 8 aan de gang is. 180 Deelnemers uit Scandinavië en Rusland, maar geen Nederlanders terwijl Nol Twigt de Zoom 8 ontworpen heeft!

Heerlijk gegeten in de plaatselijke havenkro met terras.

Vandaag is het weer schitterend weer en varen we door naar Stockholm waar we hopen een plekje te vinden in de Wasa Hamn, vlakbij het Wasa miseum en het centrum van de stad.

Inmiddels is op de 70-voeter naast ons de schipper aangekomen die er een uur over doet om de zonnetent op te rollen, zo groot is die. Tijd voor ons om ook maar eens te vertrekken dus….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s