Atlantisch zeilavontuur in lokale recepten

Hallo zeilvrienden!

Onze zeilreis met verhalen en recepten, nu gebundeld in een boek! Vanaf 10 maart hier te bestellen

Na ons rondje Atlantische oceaan waarin we in anderhalf jaar zo’n 22.000 zeemijl aflegden, schreef Marleen gedurende vier en een half jaar artikelen over onze bestemmingen en de recepten van lokale gerechten die we daar tegenkwamen.

“Neem je zintuigen mee op reis. Avonturen die je zelf kunt bereiden, dat zijn de recepten in dit boek. Ze vormen een parelketting aan herinneringen en zintuiglijke ervaringen van de prachtige zeilreis die Marleen Pigeaud en haar man maakten rond de Atlantische oceaan”

Ben Rutte, Hoofdredacteur Zeilen Magazine

29 Reacties

 1. josé

  Beste Marleen en Frans,

  Goed om te horen dat jullie de oversteek weer veilig gemaakt hebben.
  Hopelijk gaat het met Frans ook weer goed.
  Gweldig om jullie avonturen en foto’s te bekijken !
  Velen dromen over zo’n reis, en jullie doen het.
  We wensen jullie nog veel zeilplezier in de komende maanden.

  groet,
  Stan en José

  20 juni 2014 om 07:54

 2. Benno Kleerekoper

  Hoi Frans en Marleen,
  Volgens mij liggen jullie momenteel in Jolly Harbour tegenover de Jinthe van Edu en Vicky een Shipman 63 (onder Engelse vlag). Daarmee zijn we in December van Lanzarote naar Antigua overgestoken.
  Volg jullie reis geregeld wel fantastisch hoor. Geef Edu en Vicky de groeten

  22 maart 2014 om 11:08

  • Hallo Benno,
   Leuk dat je ons volgt! We zijn gisterenavond uitgebreid op de Jinthe geweest met een goed glas wijn en veel verhalen. Gezellig! We hadden het eerst niet door dat Edu en Vicky Nederlands waren door hun Engelse vlag. Mooi schip, zeg!En wat een snelle oversteek hebben jullie gehad.
   We kunnen jullie echt aanraden dit zelf ook een keer te doen en dan lekker lang hier rondcruisen. Zeilen hier was nieuw voor ons en het bevalt geweldig.
   Zeilersgroeten van Marleen en Frans

   22 maart 2014 om 14:41

 3. Arjan van Weele

  Frans, wat een ontzettend mooie site en verhalen! Prachtige foto’s ook. Het moet een schitterende ervaring zijn om met jullie mooie schip al deze plaatsen aan te doen. Wens jullie goede vaart! Arjan

  10 maart 2014 om 12:32

 4. Daphne Mourits

  Wow wat een prachtige foto’s en verhalen! gefeliciteerd met jullie prijs! Vanuit het herfstige en druilige Amsterdam een gelukkig nieuwjaar gewenst met nog meer mooie zeilverhalen en behouden vaart!
  groeten Daphne

  6 januari 2014 om 10:06

 5. Dancker

  Hi Aurora, ben benieuwd waar jullie inmiddels zitten en of St Lucia al weer up and running is? Een goed en gezond 2014 toegewenst en dat jullie de hele carieb mogen gaan ontdekken! Gr. Dancker

  2 januari 2014 om 01:41

  • we zijn weer in Rodney Bay . Na Marigot Bay (mooi nieuwjaar gevierd met de Windsurf daar) en tussen de pitons eerst nog een nacht onder pigeon island geankerd en gisteren hier weer terug in de haven gekomen. Vandaag zijn Frédérique, Martijn en Jeroen vertrokken en zijn we weer met ons 2-en. We plannen volgende week naar de Grenadines te varen als de watermaker gerepareerd is (dinsdag waarschijnlijk)

   Hoe is Panama? en hoe zijn Melanie en jij daar uiteindelijk gekomen eigenlijk?

   Groeten en een mooi 2014!

   Marleen en Frans

   PS: veel juichende reacties op je filmpje gekregen!

   3 januari 2014 om 21:48

   • Sam van Holthe

    Hallo Frans en Marleen, ik volg jullie mooie site. Zoek Swan Valhalla op die aan een mooring in Falmouth Harbour ligt. nick Fothergill is aan boord vanaf de 22ste Maart voor een week. Swan Valhalla rust nu uit van een geweldige Caribbean 600 race.

    Veel plezier daar,

    Sam

    20 maart 2014 om 16:09

   • Ha Sam, We zagen haar al liggen. Inmiddels zijn we al weer verder, nu in Jolly Harbour. Mooi gezeild, man, met je achtste plek tussen al dat nieuwe spul. We zagen jullie ook op een filmpje van de start.
    Waar gaat Valhallah nu verder naar toe?

    21 maart 2014 om 00:35

 6. benno kleerekoper

  Hallo Frans en Marleen,
  Goed te zien dat de overtocht goed gaat. Voor mij is jullie verslag een leermoment, want ik kom eind volgende week (16/12) achter jullie aan met de Caribbean Christmas Rally. We starten vanaf Lanzerote naar Antigua op een Shipman 63. Spannend!
  behouden overtocht verder en geniet ervan.

  5 december 2013 om 00:10

 7. Bas Klessens

  Ha Oceaanvaarders,

  Wens jullie een goede en behouden vaart naar de overkant. Geniet van de trip en lees graag jullie reis \ zeilervaringen.

  Groet,

  Bas

  26 november 2013 om 10:15

 8. Hallo Frans en Marleen,

  Vanuit Mallorca wensen wij jullie ontzettend veel vaarplezier en een goede en behouden vaart naar de overkant.

  Groetjes van Arend en Jacqueline

  18 november 2013 om 18:37

 9. Henny en Maarten Mourits

  Lieve Marleen en Frans,
  Wat een avonturen, om jaloers op te worden! We zien wel dat jullie er volop van genieten. Heerlijk om je grote droom echt te kunnen uitvoeren.
  Ook de temperatuur op de Canarische Eilanden lijkt ons niet gek, vooral in vergelijking tot al die regen hier (de vochtigheid dringt door tot in je botten). Nog heel veel plezier gewenst!
  We blijven jullie volgen via de site, veel liefs,
  Henny en Maarten

  15 oktober 2013 om 16:36

  • Leuk dat jullie meegenieten, al is het in de nattigheid… Wij genieten als toeristen nu van gran canaria in het laagseizoen, vandaag met de huurauto door de bergen, meer dan 1000 bochten schatten we.
   Zeilersgroet van Marleen en Frans

   15 oktober 2013 om 18:44

 10. Dries

  Ha Frans en Marleen! Met grote interesse volg ik jullie. Heerlijk om te lezen en te zien! Wellicht komen jullie binnenkort een yawlgetuigde, klassieke donkerblauwe Swan 55 genaamd Valhalla tegen. Zij is van Sam van Holte, een goede makker van mij uit Engeland. Hij vaart ook met de ARC mee en kijkt er naar uit jullie te ontmoeten. Hij vaart onder Nederlandse vlag en Squadron ensign. Veel plezier!!! Met hartelijke groet uit Amsterdam, Dries

  1 oktober 2013 om 10:01

  • Ha Dries,
   Leuk van je te horen. Kom je ook nog een stuk meezeilen? we hebben plek genoeg, in de Carie in het voorjaar of van de Virgin Islands naar Bermuda (begin mei), voor het laatste kan ik goede zeewaardige bemanning nog best gebruiken want we zijn nu met Marleen, Kees Doets en mijzelf, dus een vierde man is prima! Wat zeg je ervan?

   1 oktober 2013 om 13:48

 11. Hoi Frans (en Marleen),

  Wat een verrassing. Ik ga met mijn vader, Peter Verlegh, mijn moeder en mijn broer aanstaande november tevens de oversteek maken met ARC naar de Carribean. Mijn vader kwam jullie naam tegen in de “ARC-community”.

  Mijn ouders zitten momenteel in Gibraltar – na twee / drie jaar de Middellandse Zee te hebben verkend – en reizen morgen af naar Madeira. Begin augustus willen ze aanmeren op de Canarische Eilanden. Dan zijn ze tot eind september thuis in Venlo. Vervolgens gaan ze zich vanaf oktober klaarmaken voor de oversteek. Check http://www.dewindsurf.nl voor meer info. Zelf reis ik met Eric (mijn broer) 16 november af naar de Canarische Eilanden om de grote oversteek mee te maken.

  Graag schud ik je de hand over een paar maanden op de Canarische Eilanden!

  Met vriendelijke groet,
  Bart Verlegh

  9 juli 2013 om 14:11

  • Ha Bart,

   Leuk dat je ons ontdekt hebt! Ik had je ouders al op de ARC website gezien en zou het leuk vinden om elkaar daar (en daarna) te treffen.
   Wij gaan iets later op de Canarische eilanden aankomen volgens onze planning. We doen nu eerst de Franse en Noord Spaanse kust van de Golf van Biskaje en daarna naar Zuid Portugal. Madeira als tussenstop is ook voor ons een van de opties, maar misschien gaan we ook wel langs Marokko naar Lanzarote. We zien het nog wel.

   We gaan je ouders ook volgen via het web natuurlijk! Doe je vader in ieder geval alvast de groeten van mij?

   Frans

   9 juli 2013 om 21:24

   • Hallo Frans,

    Leuk dat je ook meedoet met de ARC. We liggen nu in Gibraltar en hebben net al flink ingeslagen zowel levensmiddelen als allerlei “veiligheidszaken”.
    Morgen vertrekken we naar Madeira en vandaar naar lanzarote. We laten daar de boot liggen tot eind september. en gaan even naar Nederland. Daarna gaan we nog de diverse Canarische eilanden bekijken en verwachten ca 10 november in Palma te zijn. Wellicht zien we jullie nog onderweg en anders tot ziens in Palma!

    Groeten van Peter en Marianne

    10 juli 2013 om 23:21

 12. Frank Jasper

  Ha Frans en Marleen,
  Ik zal jullie zeker volgen. Van de foto van Frans is het geluk van jullie reisactiviteit 100% af te lezen. We zien jou in ieder geval eind augustus. Voor de tussentijd: een geweldige en voorspoedige reis toegewenst!
  Frank

  20 juni 2013 om 00:38

 13. Goodwin

  Lohme is leuk! En natuurlijk kom je die haven wel uit bij Noorderwind, gewoon een kwestie van gassen. Niet bij windkracht 8 of meer!

  Pieter

  4 september 2012 om 20:26

  • Ha Pieter,
   Natuurlijk kwamen wij er wel uit, al hebben wij geen 100PK. Maar het woei ook maar 10 knopen NW toen we wegvoeren..
   Nu in Stralsund, morgen naar Warnemunde.
   Hoe gaat het met de Goodwin?

   8 september 2012 om 22:35

 14. AJCPj

  Hi Marleen en Frans,
  Wat een leuke verhalen en prachtige foto’s! Nooit geweten dat de Oostzee zo mooi was. Fantastisch dat jullie je dromen realiseren. We zijn benieuwd naar de verhalen van de maand die jullie nog voor de boeg hebben. Heel veel plezier!
  Veel liefs AJCPj

  24 augustus 2012 om 22:41

 15. Marijke van Dorp

  Hallo familie Pigeaud,
  Via Jeroen kreeg ik jullie site , en ben zo nieuwsgierig om er op te kijken.
  Prachtige tocht maken jullie!
  Gezellig dat Frederique nu ook aan boord is, jammer dat Jeroen het te druk heeft. Misschien andere keer weer.
  Veel plezier en goede vaart, hartelijke groet, Marijke

  17 augustus 2012 om 21:31

 16. Jan Penneweert

  Beste Frans en Marleen,
  Het is alweer een aantal weken geleden dat ik iets van me heb laten horen. Wat ziet alles er prachtig uit. Vooral alle beschrijvingen en jullie uitstapjes lees ik met veel aandacht en plezier.
  Zijn alle indrukken en bezienswaardigheden wel vast te leggen?
  De site ziet er perfect uit waardoor het lijkt mee te varen in jullie
  belevenissen. Ik blijf jullie met veel plezier volgen. Het ga jullie goed. Wordt vervolgd met vriendelijke groet, Jan Penneweert.

  6 augustus 2012 om 19:29

 17. Nanja van der Geugten

  Hallo Marleen,
  Wat leuk om je/jullie op deze manier te kunnen volgen. Ik kijk uit naar de volgende berichten.
  Hartelijke groet,
  Nanja

  9 juli 2012 om 08:09

 18. Maurits Pigeaud

  Hoi Frans en MArleen,
  Wat een profi site. Zelfs zonder facebook kan ik reageren! Leuk om jullie te volgen,

  Maurits.

  3 juli 2012 om 20:45

 19. Rob Vink

  Hoi Frans,
  Ziet er leuk uit!
  Wij zijn afgelopen zondag van Cherbourg naar Weymouth gevaren. De voorspelling was ZW 4-5 Bft maar het werd 5-6 Bft. Ging wel heel hard in 9,5 uur waren we er, gelukkig de hele dag zon gehad. Alles staat hier in het teken van de Olympische spelen. Liggeld tijdens de spelen kost een vermogen, bovendien hadden we dan vooraf moeten reserveren. Binnenkort verder naar het weten.
  Groet,
  Corrie en Rob

  2 juli 2012 om 17:29

 20. Hi, this is a comment.
  To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

  6 mei 2012 om 20:39

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s